The strongest leg in the world goes to WOMAN IN HEELS!!!!

devil wear prada

Tapi apa kaitan heels dengan kekuatan kaki?

Betul ke ni? Mane bleh kaki orang pompuan lagi kuat dari kaki orang lelaki
kan? Kaki orang pompuan ni kecik je,dah la tak de muscle mucle. Tapi,ini adalah kenyataan yang perit untuk diterima tapi nak bwat camane,keadaan telah membuktikannya.

Apabila kita berjalan,berat badan kita akan ditampung oleh tapak kaki. Jadi apabila memakai kasut tumit yang tinggi ni,luas permukaan yang menampung bearat badan kita ni berkurang. Caya tak?

Kalo tak caya,
cuba ukur luas tapak kaki korang,tak kesah la korang ni laki ke pompuan ke,ukur je.Lepas ukur luar tapak kaki korang, ukur lak luas tapak depan tapak kaki korang tu, berapa perbezaan dia? Jadi secara tidak rasminya,itulah perbezaan kekuatan kaki orang lelaki dengan orang perempuan.

Jadi,apakah dalil yang mengatakan kaki org pompuan ni lagi kuat? Kalo kita perhatikan, orang pompuan ni rilek je berjalan dengan kasut tumit tinggi ni,cuba bayangkan kalo orang lelaki berjalan pakai kasut tumit tinggi,comfirm lepas 3 langkah je, kasut tu akan terbang ke atas bumbung ke,semak ke apa ke which ever is appropriate.

So,memang patutlah kita nobatkan kaki para wanita itu lebih kuat sebab diaorang leh tahan pakai kasut tumit tinggi lebih dari 8 jam sehari. Tahniah buat korang….

P/s: Please consult your professional physician for valid facts and solution to overcome leg-aching problems.😛

3 Responses to “The strongest leg in the world goes to WOMAN IN HEELS!!!!”

  1. amir hanapi Says:

    malas nye nak update….

  2. Salaam. Hmm, tp ambe rasa sblm buat ujian kita x ble buat keputusan lagi hehe, blom cuba blom tau. Jom kita test kaki laki lawan puan sapa lagi kuat!!😉

    http://earthworld.wordpress.com

  3. amir hanapi Says:

    hikmatun : heh,xle g2,ade lak pakai sting guard karang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: