It happen last night…

 

Approaching the end of the month…our financial status also decreasing as the month itself. Suffer tu mmg suffer la,tp nak wat camane,gaji sikit kan😛. Time ni la masing2 mula nak mengidam nak mkn tu la,nak mkn itu la,iklan TV lak memacam, yang aku tensen nye tgh bajet2 nak makan yg murah2,roti canai esp,tetiba lak ade iklan mee goreng kat tv,bleh lak dia bwat slow shot amik gambar mee goreng tu…panass jerk aku tgk mee goreng tu. Tu lom kira iklan Kenny Rogers lg,ayam panggang beb,bedebuk sekor kat situ..pergh..bertambah rock la perut aku.

Tapi kadang-kadang tension ni bagus jugak,sbb it push us to think over the border, so semalam aku ngan Feisal telah berfikir diluar sempadan.

 

Rumah yg kitaorg duduk skrang asalnye umah lame boss,so banyak la pusaka peninggalan boss kitaorg kat umah tu,esp barang2 dapur. Semalam dalam bosan2 tu,aku selongkar la barang-barang lama tu…guess what I found …

Tong gas

Periuk letrik

Dapur gas

Kuali,

Senduk,

Hahaha..kebetulan awek Feisal ade bagi beras sebelum dia balik sabah, dengan muka selamber campur laparnye kitaorg pun operate barang2 dapur tu.

Operasi pertama – testing periuk letrik – sukses

Operasi kedua – testing dapur gas dengan tong gas dan paip getah nye – sukses.

So agak2 kitaorg mkn nasik tak smalam?

2 Responses to “It happen last night…”

  1. breakfast:
    lempeng
    nasi lemak + sambal sardin
    roti telur
    roti with kentang and scrambble eggs
    nasi goreng from lastnight left over

    tengahari:
    telur masak kicap
    sambal sardin
    sambal telur
    sayur goreng
    sup telur
    ikan masin goreng, pedas, asam
    ikan bilis kosong, kicap

    dinner;
    bihun goreng
    nasi goreng
    any repeated lauk from lunch

    goodluck! :p

  2. amir hanapi Says:

    erm…sayur takde?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: