Dedicated to KYORA

This post dedicated to Ms Kyora who is currently out there at Townsville, Australia ( Townsville ye bukannye Smallville tempat Clark Kent ngan Lana Lane tu).

So what’up Kyora?

In few more days Kyora will have an important presentation to enable her to persue her study. Latest news, dia tgh berdebar gle, mane tak berdebarnye, aku time present thesis aku dulu pun nak berpeluh kepanasan walaupun duduk dlm air-cond.

Ok, Lets bercerita pasal cik Kyora kite ni. Erm, kenal dia time kitaorg Matriks sama-sama di Kolej Taj, Sungkai,Perak (tak tau la tempat tu ade lagi ke tak). Cik Kyora ni comey orangnye dan sungguh pandai beramah mesra(ayat panas). Aku kenal Kyora sebab budak bilik dia,Faza, satu kelas dengan aku. Mmg aku takkan lupa camane dia perkenalkan diri dia kat aku,

” Aku Kyo”.

Aku mmg budak kampung, so aku tanya la dia,

“nape nape ko Kyo?”

Agak – agak apa jawapan dia? hehehe,ini lah jawapannya,

“Nama aku Kyo sbb aku berketurunan Jepun,keturunan Kyo Kusanagi, dan bla bla bla “

Kan aku dah cakap,Cik Kyora mmg pandai beramah mesra

Ble dia sebut je Kyo Kusanagi tu,aku terus tak layan sbb aku tau dah,konfirm kena aku ari ni. Nasib baik la aku ni tau Kyo Kusanagi tu sape (sbb aku tak minat bace komik sbb komik tak gerak dan tak de kaler), kalo tak,mmg aku caye la hikayat yang cik Kyora ni sembang kat aku. But it doesnt mean that aku tak suka dia,aku bengang kejap je. But that is Kyora, nampak kecik,  tak cukup inci, comey2 je tp dia pernah tendang fasilitator matriks sbb tarik tudung dia,mmg patut pun fasi tu kne tendang,over sgt diaorg tu,konon2 best la sgt kan cik kyora kan?

Cik Kyora slalu kate,dia bernasib baik dapat sambung study dia,even dia penah cakap yg dia tak layak dapat peluang ni,bg aku sumer tu inferiority complex je, cik Kyora, awak dapat g sana bukan sbb nasib baik, because you worth for it, sbb ni adalah rezeki awak,hasil dari usaha awak sendiri. Cuma kat sana tu panas,tak glemer sgt la sbb awak xle main salji kat sana tu,hehehehe.

Dah lebih kurang sembilan bulan cik kyora kte ni dok kat Townsville tu, so you have to make sure yang presentation awak yg tak sampai 2 jam tu berbaloi utk bayar balik susah awak 9 bulan lepas. Ketakutan tak bawak awak ke mana-mana,dan ingat tuhan tak uji kita dengan ujian yang kita tak le nak hadapi sbb DIA maha penyayang.

I love to  believe that our life depends on our mother prayer, sbb camane buruk pun apa yang kita hadapi tu adalah sebenarnya yang terbaik untuk kita. Doa ibu adalah doa yang paling di makbulkanNYA, I fully confident that our mother will only pray the best for us. Berharap untuk kita sentiasa dalam kebaikan tu pun dah jadi doa kan?Tak semestinya kne ada sajadah ngan kain telekung.

To Ms Kyora, Good Luck dear, our prayers here are always be with you, dont you dare to think that our prayer is you responsible to fill, our prayer is our loves to you and its something that you could have a good night sleep with.

 G O O D  L U C K   K Y O R A !

One Response to “Dedicated to KYORA”

  1. terharu.. mana boleh buat saya nangis sekarang ni.. esok mata bengkak tak lawa la nak present.. :p thanks L, u rock!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: