Wash your bathroom regularly and you’ll feel happy

 Ever been accidentally thrown to a place you don’t know with your henpon out of power(battery) ? Its’s a doom and it happen to me.

Remember fellas always make sure your hand phone battery is full wherever you go! Or maybe it’s better to have an extra battery with you wherever you go!

It happens to me. Last weekend, I went out for old classmate gathering. Or “family”. It was fun and exciting, we haven’t met for almost five years and wow, everybody looks a little different, ye la..dah lima tahun kan? Unfortunately not all family members were there, three are absent for certain reasons. Its ok, we have a good time, Mak a bit berisi and mature sikit, physically but “perangai”ly tak sangat la. Usop still matured and comel hehehehe, erm tetiba aku rasa cam suma orang makin sihat2 sekarang kecuali aku yang agak kurus and yeah, Istimewa pun kurus jugak ;P. Well guys, thanks for the warmth that still there, so happy to meet you all again, sorry ek, orang bekerja tak dapat nak belanja korang sbb ujung bulan meh!!! Soronok jumpa korang summer balik tau.

Well, memandangkan ari tu hujung minggu, it was War-night, budak rumah suruh aku terus ke Subang instead of back to Kelang or Shah Alam and it was my first time pergi subang naik komuter. Awal-awal macam ok, aku reported aku kat KLSentral on way ke Subang and suddenly, sampai je ke Subang Station, mesej aku yang berbunyi “Ok, aku dah sampai kt Subang ni!”, elok je bateri Hp aku flat!!! Cess!!! Indah!

Dah la aku langsung tak ingat mane-mane no budak ni, dalam wallet aku lak only ade business card aku je (Sbb kat Taiping ari tu aku mandi sungai dan terlupa wallet aku lom buang),indah lagi.

On first thought aku ingat budak ni dah tau kat mana LRT Subang tu then tetiba lak aku terfikir yang tak sorang pun dalam umah aku penah pegi ke LRT Subang, ah sudah….hajat nak tunggu je diaorang datang terpaksa aku kuburkan. Dengan semangat Malaysia Boleh, aku masuk carrefoure Subang (betul ke ejaan aku ni?)… nak mintak / bayar kedai henpon situ utk cas hp aku or at least aku boleh retrieve nombor housemate aku, aku leh call pakai public, no hal, duit banyak,heh.

Agak2 aku dapat cas Hp aku tak? Heh,Sori la beb, ni bukan zaman tolong menolong, semua kedai kat situ kata “Sorry ma, kitaorg tak de cas hp sini” walaupun kat depan diaorg ade soket-soket yang penuh dengan charger pelbagai jenis,hampeh,aku ade duit rrr!

So tak de harapan aku kat dalam cafor tu, risaukan kot kot housemate aku ntah ntah dah ade kat luar tu dan memikirkan possibilities yang diaorg ingat aku tak turun kat sini, aku terus menunggu kat belakang cafor tu, seploh minit, doploh minit, tiga ploh minit, makin risau aku,tanak ah bermalam kat situ atau kemungkinan membayar harga teksi dalam USD (which means mahal gle),aku cuba mintak tolong orang ramai.

Mmg bertuah orang yang berwajah Hans Isac atau Ako Mustapha, sebab takde sorang pun yang sanggup tolong aku. Antara jawapan yang aku dapat ble mintak nak pinjam henpon tuk retrieve no kwn aku,

“Owh sori la, my henfon ni jenis tak sama dengan you”

“……..(muka pelik and blah dengan tergesa2)”

“Sori la dik, akak takde henfon”

“Sori la, bukan taknak tolong, saya tak percaya kat awak”

Heh, thanks rakyat Malaysia.

Tp its not them to blame kan? Ni summer sebab persekitaran kita yang banyak jenayah (aku bukan muka penjenayah,terima kasih), menyebabkan orang susah nak tolong orang.Tp alhamdulillah, ade seorang makcik ngan dua anak dia yang sanggup tolong aku, tu pun banyak yang dia soal, takpe makcik, sebab pertolongan makcik la saya tak tersangkut kat situ, thank you banyak banyak.

So aku berjanji dengan diri aku, cukup bulan ni, dapat gaji, aku beli bateri baru, bateri yang ada sekarang jadi bateri spare yang akan sentiasa aku bawak gi mane mane pun!

p/s owh, my roommate dah cuci toilet…bersih wooo..baru aku tau toilet tu sebenarnye kaler putih, erp.

2 Responses to “Wash your bathroom regularly and you’ll feel happy”

  1. omg!!! iskk…teruknya…

  2. amir hanapi Says:

    teruk? erm…pengajarannya..always prepare for the worst possible..;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: